Denizcilik ile ilgili izlenmesi gereken filimler

efekaptan
Ağustos 10, 2015

 

1.ONURLU BİR ADAM (MEN OF HONOR)

Filmde ana karakterler robert de niro, cuba gooding  ve charlize theron‘un olduğu gerçek bir hikayeye dayanan Donanmadaki bir askerin(dalgıç) yükselmesini anlatan dramatik bir film. Bir çiftçinin oğlu olan Carl Amerikan Deniz Kuvvetlerine girip ailesinin onunla gurur duymasını ve donanma dalgıcı olmak ister ,  1950 -1960 yılları arasında Amerika’da siyah-beyaz çatışmalarının yaşandığı ve donanmanın içindede devam ettiği zor yıllardır. Carl bütün bunlara rağmen donanmada kalıp dalgıç olabilecek midir? ve donanmanın dalgıç hocası ve komutanı rolündeki sert komutan robert de niro’nun zorlu eğitimleriyle baş edebilecek midir? robert de niro donanma dalgıcı carl’ı her gördüğünde aşçı diye bağırması ve  küçük düşürmesi carl’ın donanmayı bırakmasını isteyen bir komutandır.Motivasyon için izleyebileceğiniz güzel bir denizcilik filmi.

onurlu-bir-adam

2.ANNAPOLIS

ABD Donanmasına  gitmek isteyen yoksul bir aileden olan Jack (James Franco) Donanmanın zorlu eğitim haftalarına katılır.Aynı zamanda iyi bir boksör dür.Donanma içinde yapılan boks şampiyonasına hazırlanır.Ama bu süre içinde donanmada kalacak mıdır yoksa atılacak mıdır? Filmden akılda kalan bir replik-İlk yumruğu yiyene kadar herkesin bir bildiği vardır ‘.

Annapolis

3.ADMIRAL (AMİRAL)

Gemide uzman olarak denizcilik kariyerine başlayıp Almanlara karşı kazandığı deniz muharebesinin ardından ilk başta Karadeniz donanma komutanı sonrasında Rusya ordu komutanı olan alexandr kolchack‘ın hayatını anlatan, hiç kimseyi hiç bir olayı kötülemeden propaganda yapmadan Amiral’in hayatını anlatan gerçek bir hikayeye dayanan baş yapıttır.Amiralin yaşam öyküsünü, kahramanlığını,başarılarını ve gerçekte duygusal bir adamın savaşın içindeki aşk hikayesini hüzünlü olarak yansıtan, deniz savaşı sahnelerinin bir hayli gerçekçi olduğu ,harikulade olduğunu söyleyebileceğim filmdir.

admiral

4.WHİTE SQUALL 

Albatros isimli eğitim teknesindeki gençlerin deneyim , disiplin kazanmasını amaçlayan kaptan sheldon ve mürettabatının gerçek hikayesi. Ülkenin değişik bölgelerinden gelen genç öğrencilerle beraber denize açılırlar. öğrenciler stajyer gibi seyir boyunca denizciliği takım çalışmasını ve saygı duymayı,yardım etmeyi öğreneceklerdir,amaç budur bu bir Eğitim yelkenlisidir. Albatros yelkenlinin trajik bir fırtına içindeki mücadelesi ve gelişen olaylar anlatılıyor. Bu filmin yurtdışındaki denizcilik okullarında stajyerlere izlettirildiğini duydum. Filmde Teknenin Atmosferi sizi sanki tekne içindeymişsiniz gibi hissettiriyor.

5 .VİKİNGS

Belgesel tadında denizcilik dizisidir. Vikinglerin iskandinav topraklarından daha çok altın , toprak için deniz aşırı seferlerle ilkel teknelerle su pusulalarıyla fransaya ingiltereye gidip zulüm estirmelerini konu olan denizcilik adına birçok bilgiyi içinde barındıran 4.sezonu bitmiş bir dizidir. 

20823568_vikings_season_2__140325154615

 

6. LAST SHİP

Amerikan donanmasının son kalan gemisinin maceralarını konu alan, Gemi mürettebat hayatının ,  Gemi disiplininin tam olarak anlatıldığına inandığım güzel gemi manevralarının yapıldığı, zekice verilen kaptan kararlarının anlatıldığı captain on board lafını sıkça duymanızı sağlayacak halen devam etmekte olan bir gemi dizisidir.

last ship

7.Master Of Commander

Master of commander filminde Russell crowe donanmaya ait savaş gemisinin gemi kaptanı rolünde izliyoruz. Denizciliğin hiyerarşisinin-ast ve üst ilişkilerinin nasıl olması gerektiği konusunda kült filmlerden bir tanesi diyebiliriz.Napolyon dönemine ait gemiler ve mücadele edilen korsanlar karşısında gemi kaptanının aldığı sorumluluklar ve kararları çarpıcı bir şekilde anlatan denizcilik filmlerinden…

8.Denizde İsyan (Crimson Tide)

Başrollerinde Denzel Washington ve Gene Hackman’ın olduğu , Denizaltı gemisinde başlayan isyanın ve bunun neticesinde geminin ikinci kaptanı Denzel washington’un gemi yönetimi kumandasını devralması sonucu gelişen olayları anlatan, gemi personelinin bu durum karşısında gruplar oluşturması neticesinde denizdeki kaousu çarpıcı bir şekilde izleyiciye yansıtan kült denizcilik filmlerinden birtanesi…Denizciliği merak edenler için mutlaka izlemeli.

9.Sona Doğru (All is Lost)

Robert Redford’un başrolündeki bu filmde, Fırtınadan kaynaklı teknenin zarar görmesi sonucunda okyanusun ortasında hayatta kalma mücadelesi veren bir denizcinin hikayesinin anlatıldığı, Denizcilik üzerine birçok bilginin öğrenilebileceği ders niteliğindeki filmlerden…kendinizi o teknenin içerisinde hissettiren nadir filmlerden…Mutlaka izleyin..

10.In The Heart Of The Sea (Denizin Ortasında)

Essex isimli balina gemisinin hikayesinin anlatıldığı ,Dev balina olan moby dick’in film boyunca hedef olmaktan çıkıp bir tehlikeye dönüşmesini konu alan sizi balina avcılığına çıkartacak olan nadir filmlerden… 

11.Black Sea (Karadeniz)

Jude Law’ın denizci olduğu bu filmde , Eski bir denizaltı alıp,tamir edip, Mürettabatını kendisi seçip Karadeniz’e hazine avına çıktığı denizciliğe farklı perspektiflerden bakan kendisine has bir sinematik akışı olan filmlerden.. 

 

12.THE FINEST HOURS (Zor Saatler)

Gerçek bir hikayeye dayanan,Fırtınası bol olan bu filimde gemide zor anlar yaşayan denizcilerin karaya dönme mücadelesini anlatan,denizde arama kurtarma üzerine izleyebileceğiniz güzel filmlerden.denize ilgi duyan birisinin mutlaka keyif alarak izleyeceği filmlerden…

13.Life Of Pi (Pi’nin Yaşamı)

Okyanusta geminin batmasından kurtulanlar arasında çocuk kahramanımız ve bir  kaplan bulunuyor..Çocuk kahramanımız ve kaplan aynı can salı içerisinde denizde mücadele etmeye ne kadar dayanabileceklerdir. ilginç konusuyla denizcilik filmlerinin en güzellerinden…

14.Captain Philips

MSC Denizcilik şirketine ait bir Konteynır gemisinin kaptanı olan Captain Philips hiç beklemediği bir zamanda okyanusta korsanlarla karşılaşır…Gemisini korsanların elinden kurtarabilmek için bütün denizcilik bilgisini kullanacaktır.Denizciliğin zorluğunu anlatan bu gerçek hikayeyi mutlaka izleyin

15.Battle Ship (Savaş Gemisi)

Amerikalı denizcilerin eski bir savaş gemisiyle,başka gezegenlerden dünyayı istila etmek için gelen robotlara karşı, denizde verilen büyük mücadelenin gemi kaptanının aldığı doğru kararlar sayesinde nasıl olayın seyrini değiştiğini anlatan ,deniz üzerine çekilmiş bilim kurgu filmlerinden.

Bir Sınav Başlığı Girin
12 Haziran 2016
Geri Sayım Kodu