Dünyanın En Büyük 10 Limanı

efekaptan
Şubat 25, 2017

Dünyanın En Büyük 10 Limanı

Dünyanın en önemli ve büyük limanlarını yük kapasiteleri açısından sıralamaya çalıştığımızda hangileri ön plana çıkıyor? Tahmin edildiği üzere Çin bu alanda en önde gelen ülke olurken listenin devamında ise Singapur, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor.

10.Shanghai Limanı

Çin’in ve dünyanın en büyük limanı olan Shanghai Limanı, tam 505 milyon 700 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip. Anhui, Jiangsu, Henan ve Zhejang bölgelerindeki sanayi tesislerine yakın olması nedeni ile önemli bir dış ticaret limanı olan bu liman son derece büyüktür.

9.Singapur Limanı

Asya kıtasındaki en iyi liman olarak kabul edilen Singapur Limanı, dünya sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. 472 milyon 300 bin ton yük taşınan limanın, geleceğe dönük yatırımlar nedeniyle daha iyiye büyüyeceği öngörülüyor.

 

8.Rotterdam Limanı

Avrupa’daki en geniş liman olma özelliğine sahip olan Rotterdam Limanı, aynı zamanda 387 milyon ton yük taşıma kapasitesiyle dünyanın üçüncü en büyük limanıdır.

7.Tianjin Limanı

381 milyon 100 bin ton yük kapasitesi ile dünyanın dördüncü büyük limanı olan Tianjin Limanı, Çin’deki limanlar içinde önemli bir yere sahip.

6.Ningbo Limanı

Özellikle son yıllarda konteyner trafiği sürekli olarak artan Ningbo Limanı, dünyanın beşinci büyük limanıdır. 371 milyon 500 bin tonluk yük taşıma kapasitesine sahiptir.

5.Guangzhou Limanı

Dünyanın en büyük altıncı limanı olan Guangzhou Limanı, 364 milyon tona kadar yük taşıyabiliyor. Çin’in büyük limanları içerisinde önemli bir yere sahip.

 

4.Qingdao Limanı

Çin’in en büyük beşinci limanı olan Qingdao Limanı, dünyanın ise yedinci en büyük limanı olarak biliniyor. Toplamda 274 milyon 300 bin ton yük taşıma kapasitesi vardır.

 

3.Quinghuangdao Limanı

Çin’in Hebei eyaletinde bulunan Quinghuangdao şehrindeki bu liman, dünyanın önemli ve büyük limanlarından biridir. 243 milyon 900 bin ton yük taşıma kapasitesine sahiptir.

 

2.Hong Kong Limanı

243 milyon ton yük kapasitesi ile dünyanın en büyük limanları arasında sayılan Hong Kong Limanı, Çin’e bağlı otonom idari yapısı içerisinde Hong Kong’un reeksport merkezi olarak işlev görüyor.

1.Güney Louisiana Limanı

Çoğunlukla petrol tankerlerinin girip çıktığı Güney Louisiana Limanı, Amerika’nın en büyük ticaret ağını oluşturuyor. 226 milyon 700 bin ton yük taşıma kapasitesi ile dünya sıralamasında onuncu olan bu limanın daha genişletilmesi planlanıyor.

Bir Sınav Başlığı Girin
12 Haziran 2016
Geri Sayım Kodu