En İyi Türk Denizcilik Şirketleri Hakkında Bilgiler

efekaptan
Mart 9, 2017

En İyi Türk Denizcilik Şirketleri Hakkında Bilgiler

Dünyanın en stratejik topraklarına sahip olan ve dünya ticaretinin de geçiş noktasında bulunan Türkiye’de, yük taşımacılığında deniz yolu ulaşımı oldukça büyük bir önem arz ediyor. Deniz yolu ile dünyanın neresine gitmek istenirse istensin Türk limanlarına uğramak zorunda olan uzak rotaya sahip yük gemileri ile rekabete girişen Türk şirketleri, gün geçtikçe daha da büyüyor. Geçtiğimiz yıl gücüne güç katan ve dünya piyasasında da söz sahibi olmayı başaran 10 Türk şirketi şu şekilde sıralanıyor.

  1. Ciner Holding

Pek çok alanda yatırımı bulunan ve Turgay Ciner’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Ciner Holding, ülkemizde denizcilik faaliyetleri yürüten şirketleri arasında birinci sırada yer alıyor. Holding bünyesinde 20 kuru yük gemisi, 2 petrol taşıma gemisi ve 26 büyüklü küçüklü gemi bulunuyor. Şirketin tahmini değerinin 1 milyar doları aştığı değerlendiriliyor.

  1. Palmali Denizcilik

Piyasanın ağır toplarından Mubariz Gurbanoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Palmali Denizcilik, listenin ikinci sırasında yer alıyor. Firmaya ait 88 irili ufaklı çeşitli alanlarda taşımacılık hizmeti veriyor. Şirketin piyasa değerinin 780 milyon dolara yaklaştığı biliniyor.

  1. YASA Holding

Birçok alanda Türkiye’ye öncülük yapan Sabancı ailesinin bireylerinden biri olan Yalçın Sabancı’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YASA Holding, listede üçüncü sırayı almayı başarıyor. 22 gemiye sahip şirketin ortalama değerinin 600 ile 650 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.

  1. Arkas Holding

Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda Lucien Arkas’ın oturduğu şirket, 50 parça gemisi ve 600 milyon dolarlık yaklaşık değeri ile dördüncü sırada bulunuyor.

  1. Marinsa Denizcilik

Sabancı ailesinin önemli isimlerinden Ömer Sabancı’nın başkanlık görevini yürüttüğü şirket, 22 gemi ve 580 milyon dolarlık tahmini değer ile beşinci sırada yer alıyor.

  1. Genel Denizcilik

Çukurova Holding’e bağlı olarak ticari faaliyetlerini sürdüren Genel Denizcilik, 420 milyon dolarlık varlık değeri ile listenin altıncı sırasına yerleşiyor.

  1. Beşiktaş Denizcilik

Beşiktaş Group bünyesinde hizmet veren Beşiktaş Denizcilik, 17 adet gemisi ile 400 milyon dolarlık bir değere ulaşmış durumda.

  1. Kıran Denizcilik

Kıran Holding’e ait olan Kıran Denizcilik, 350 milyon dolarlık bir değere sahip ve 19 parça gemisi ile hizmet veriyor.

  1. İnce Denizcilik

Yönetim kurulu başkanlığını, aynı zamanda Türk Armatörler Birliği’nin başkanı olan Ahmet Bedri İnce’nin yürüttüğü İnce Denizcilik,  15 adet gemisi ve 300 milyon dolarlık varlığı ile dokuzuncu sırada yer alıyor.

  1. Güngen Denizcilik ve Ulusoy Denizcilik

Listenin son sırasında ise 220 milyon dolarlık varlık değerleri ile birbirlerine yakın olan Güngen Denizcilik ve Ulusoy Denizcilik yer alıyor.

Sizde Çalıştığınız iyi olan denizcilik şirketlerini yorum olarak yazabilirsiniz.

 

 

Bir Sınav Başlığı Girin
12 Haziran 2016
Geri Sayım Kodu