Dünyadaki En Pahalı 10 Yat

efekaptan
Şubat 24, 2017

Dünyadaki En Pahalı 10 Yat

Dünyanın en pahalı yatları birbirinden farklı özelliklere sahipler. Kimisi büyüklükleri ile ön plana çıkarken kimisi kaplamaları ile ve kimisi de içerisindeki sıradışı özellikleri ile dikkatleri topluyor.

10.History Supreme

Dünyanın en pahalı yatı, 98 feet uzunluğunda ve 4,5 milyar dolar değerinde. Bazı yatlara göre kısa olmasına rağmen neden en pahalı yat olduğunun açıklaması altın kaplamalı olmasında yatıyor. Bu yatın yarıya yakını altından yapılmıştır ve kullanılan altın 10 ton ağırlığındadır. Yatın diğer farklı özellikleri ise bir meteordan yapılmış olan duvara ve bir dinozor kemiğinden yapılmış olan heykele sahip olmasıdır.

 

9.Streets of Monaco

Monaco yatının bir benzeri olan Streets of Monaco, 996 milyon dolar değerinde. Monte Carlo sokaklarının canlandırıldığı ve dünya çapındaki ünlenmiş binaları içinde barındıran bu yat, ayrıca çok sayıda yüzme havuzu, tenis kortu, spor salonu ve spa salonu da içeriyor.

8.Azzam

590 feet uzunluğunda ve 605 milyon dolar değerinde olan Azzam, dünyanın en büyük özel yatıdır. Yatın sahibi ise Birleşik Arap Emirlikleri’nin Devlet Başkanı Khalifa bin Zayed Al Nahyan’dır. Güverte kısmında bir denizaltı bulunduran bu yat, savunma amacı ile bir füze kalkanına sahiptir.

7.Dubai

Dünyanın en büyük üçüncü yatı olan Dubai’nin 400 milyon dolar değerinde olduğu biliniyor. Dubai Emiri’nin sahibi olduğu bu yat, toplamda yedi adet güverteye sahip. İçerisinde yüzme havuzu, jakuzi ve helikopter pistleri bulunduğu için özel bir önem kazanıyor.

6.Eclipse

Dünyadaki ikinci büyük yat olan Eclipse, Rus iş adamı olan Roman Abramovich’e aittir. 533 feet uzunluğundaki yat 370 milyon dolar değerinde. Eclipse’nin içerisinde 2 tane helikopter pisti ve 2 yüzme havuzu vardır. Bunlara ek olarak çok sayıdaki konuk kamarası ve 3 servis teknesi ile 1 denizaltıya sahiptir. Bu yatın özel olmasını sağlayan diğer bir özelliği de gazetecilerin kameralarına zarar veren bir lazer sistemine sahip olmasıdır.

5.Sailing Yacht A

Bir Rus’a ait olan bu yelkenli, dünyadaki en büyük yelkenlidir. Yelkenlinin gövde bölümünün zemini tamamen camdan yapılmıştır. Bu nedenle yelkenlide bulunan tüm konuklar okyanusu seyredebiliyor. Yelkenlinin değeri 370 milyon dolar olarak biliniyor.

4.Al Said

Deplasman tipi yatlar arasında dünyanın en büyüğü olan Al Said, 300 milyon değerindedir. Umman’ın sultanı olan Kâbus bin Seyd El Ebu Seyd bu özel yatın sahibidir. İçerisinde 50 kişilik bir orkestra konser verebiliyor.

3.Dilbar

Yine bir Rus iş adamının sahibi olduğu Dilbar, 263 milyon dolar değerinde bir yattır. İçerisinde 1 helikopter pisti bulunan Dilbar, 20 konuğa kadar hizmet verebiliyor.

2.Octopus

Microsoft’un kurucularından biri olan Paul Allen’in sahibi olduğu Octopus, 260 milyon değerinde. İçerisinde Paul’a özel bir çalışma ofisi vardır. Bu çalışma ofisinde, özel banyo, yüzme havuzu ve bar bulunur. Ayrıca sinema salonu, müzik odası ve 2 helikopter pisti de yat içerisinde bulunan diğer özelliklerdir. 

1.Al Miqrab

250 milyon dolar değerindeki Al Miqrab, Katar’ın eski reislerine aittir. İçerisinde 10 konuk kamarası vardır. Ayrıca sinema salonu, bar, yüzme havuzu, jakuzi ve helikopter pisti de bulunuyor.

 

Bir Sınav Başlığı Girin
12 Haziran 2016
Geri Sayım Kodu